fbpx
Logo Miek.Desings vertikaal grijs

Het kleurenpalet van de WordPress editor aanpassen

1 juni 2020
Door: mieke-de-bruijn
In de nieuwe WordPress editor zit standaard een kleurenpalet, waarmee je bijvoorbeeld de kleur van de tekst of achtergrond kunt aanpassen. Op zichzelf heel handig, maar wat een beetje lastig is, is dat dit kleurenpalet willekeurige kleuren weergeeft en niet de kleuren, die passen bij je huisstijl of website. Plugin of thema Er zijn een […]
Lees meer...

In de nieuwe WordPress editor zit standaard een kleurenpalet, waarmee je bijvoorbeeld de kleur van de tekst of achtergrond kunt aanpassen.

Op zichzelf heel handig, maar wat een beetje lastig is, is dat dit kleurenpalet willekeurige kleuren weergeeft en niet de kleuren, die passen bij je huisstijl of website.

Nu kun je wel handmatig telkens de kleuren van je huisstijl instellen, maar het zou makkelijker zijn, als je alleen maar op één van de kleuren zou hoeven klikken.

In dit artikel, wil ik graag uitleggen, hoe je dit kleurenpalet kunt aanpassen.

Plugin of thema

Er zijn een aantal mogelijkheden om het juiste kleurenpalet in de WordPress editor te krijgen.

  1. Door middel van handmatige aanpassing van de code
  2. Door middel van een thema
  3. Door middel van een plugin

Alhoewel het technisch gezien mogelijk is, zal ik de eerste optie hier maar buiten beschouwing laten. Dat is toch meer iets voor echte techneuten.

Kleuren in de WordPress editor aanpassen d.m.v. het thema

De 2de optie is zeker een goede mogelijkheid. Sommige thema's hebben het zo ingesteld, dat de standaard kleuren van de WordPress editor, meteen worden aangepast, zodra de kleuren van het thema worden aangepast.

Voorbeelden van dergelijke thema's:

Zeker de eerste twee thema's zijn thema's die in het algemeen uitgebreide mogelijkheden hebben, om ze helemaal aan te kunnen passen, qua kleuren, lettertypen en vormgeving. En als je toch van plan bent, om één van deze thema's te gebruiken, dan is het een fijne bijkomstigheid, dat meteen de standaard kleuren van de WordPress editor worden aangepast. Maar het gaat een beetje ver, om een dergelijk thema, hier speciaal voor uit te kiezen.

Kleuren in de WordPress editor aanpassen d.m.v. een plugin

Daarom is de laatste optie, om hier een plugin voor te gebruiken, misschien wel de meest voor de hand liggende. Plugins die deze functionaliteit hebben zijn bijvoorbeeld:

De eerste heeft alleen als functie, om de kleuren aan te passen in de WordPress editor, de tweede heeft daarna nog wat andere mogelijkheden en heeft bijvoorbeeld ook effect of de kleuren in je thema.

Werkwijze

Stap 1: Installeer de plugin

Installeer de plugin op je WordPress website. Als je niet weet hoe dit moet, dan vind je er hier meer over. Je zoekt dan, door de naam van de plugin in te typen in het zoekvenster rechts bovenaan.

Stap 2: Verzamel de kleuren van je huisstijl.

Het is altijd handig om de kleuren van je huisstijl ergens bij elkaar verzameld te hebben op bijvoorbeeld een brandboard of een style tile. Zoals het voorbeeld hiernaast.

Wat je dan vervolgens nodig hebt, is de hexadecimale code van de kleuren van je huisstijl. Dat is de code, waar een # voor staat en met daarna 6 cijfers en/of letters.

Stap 3: Zet de kleuren van je huisstijl in de plugin

Vervolgens open je het kleuren pallet. In het geval van het 'Central color palet', open je deze via het WordPress Dashboard. In het geval van 'Custom color palet', kun je deze openen, via de customizer en daarna klik je op 'Custom color palet'.

Nu kun je één voor één de hexadecimale codes van de kleuren van je huisstijl in de daarvoor bestemde veldjes in de plugin plakken.

Als je nu vervolgens de WordPress editor opent en je klikt bijvoorbeeld op een stukje tekst, dan zie je in de werkbalk aan rechts het tabje 'Kleurinstellingen' als je dit nu opent, dan zie je dat de kleuren van je huisstijl zijn toegevoegd als standaard kleuren.

Bekijk de video

In de video hieronder, wordt getoond hoe je de kleuren in de customizer zet.

Deel dit artikel...

Vond je dit een leuk artikel en denk je dat er anderen in je omgeving zijn, die wat aan deze informatie kunnen hebben. Deel het dan door op één van de onderstaande buttons te klikken.

Wil je regelmatig leuke tips en inspiratie?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

chevron-downfacebookinstagrampinterest-pwhatsappcrossmenu